Næringslivets behov

I en by i rivende utvikling øker behovet for kreativ kompetanse. Varer og tjenester skal designes og presenteres på markedet, og design fører til konkurransefortrinn. Design og håndverk er første steg på veien til profileringsdesignerfaget her eller en høgskoleutdanning innen design – en kompetanse byen etterspør. Næringslivet ønsker fortsatt grunnutdanning innen kreativitet og design.

9 eni stand

Med befolkningsvekst øker behovet for gode frisører.  Ifølge Morten Nygaard Langseth (Morten frisør A/S og styremedlem opplæringskontor for frisørfaget i nord) har frisørbransjen gjennom flere år sett et stort behov for rekruttering til frisøryrket her i byen.  Kjell Ivars salong, Petter frisør, Ziksax frisør, Salsa salong,  Enten eller A/S,  Bacchus frisør,  Step in frisør og Ankas frisør støtter Morten i dette.

Sandra Kåsereff

Barnehager, skoler og SFO i Hammerfest har behov for kompetent arbeidskraft.  Design og håndverk er en av to VG1 som fører til Barne- og ungdomsarbeiderfaget, og våre samarbeidspartnere ser verdien i å ha fagarbeidere med en bredde i sin grunnkompetanse.  I Hammerfest har vi 10 kommunale og 4 private barnehager fordelt på de fleste bydeler og lokalsamfunn. Vi har 11 skoler der behovet er til stede for assistenter i klasserommet og på SFO. Hammerfest kommune og de private barnehagene ønsker Barne- og ungdomsarbeidere som har sin styrke i det praktiske og kreative.

4 russisk fugl

 

Legg igjen en kommentar